Kompanija Herman Sewerin GmbH generalni sponzor Water Loss Akademije 2018

Najpoznatiji svjetski proizvođač opreme za detekciju curenja Herman Sewerin GmbH (Njemačka) će biti generalni sponzor Water Loss Akademije 2018 koja će biti održana u Sarajevu od 11 do 13 Septembra 2018. godine. Herman Sewerin je kompanija koja se prva odazvala na poziv i potpisala ugovor za generalnog sponzora sa organizatorom akademije kompanijom Water Loss d.o.o. iz Sarajeva.

“Generalni sponzor akademije” je ekskluzivan ugovor i dodjeljuje se isključivo prvom sponzoru koji izvrši prijavu te uplati kotizaciju, što je za ovu godinu upravo uradila kompanija Sewerin.

Što se tiče ponuda za ostale sponzorske ugovore: „Prijatelj akademije“,  „ Sponzor“ i „Zlatni sponzor“ , isti nisu ograničeni brojem i otvoreni su za prijavu sve do 21. Augusta 2018. godine.

Water Loss Akademija je regionalni projekat konsultantske kuće Water Loss d.o.o iz Sarajeva namijenjen prije svega vodovodnim preduzećima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, ali i predstavnicima privatnih kompanija, nevladinog i vladinog sektora.

Water Loss Akademija će započeti trodnevnom radionicom  pod nazivom:

Primjenjive metode za smanjenje gubitaka vode u vodovodima u Zemljama Zapadnog Balkana.

Water Loss Akademija  će objediniti teorijski i praktični pristup rješavanju problematike gubitaka vode. Na radionici će biti predstavljeni najbolji i najefikasniji pristupi za smanjenje gubitaka vode, a koji su prihvatljivi i primjenjivi za vodovodna preduzeća u regiji.

Water Loss Akademija  – ima za cilj da uz interaktivni pristup sa polaznicima prikaže najbolje, najjednostavnije i najprihvatljivije  metode smanjenja neoprihodovane vode u vodovodovima Zapadnog Balkana.

Kako se problem ove vrste ne može riješiti iz kancelarije, organizatori su posebnu pažnju posvetili praktičnoj obuci, te će s tim u vezi biti organizirana i obuka za korištenje LDE opreme na poligonu kompanije Water Loss d.o.o, gdje će svaki polaznik biti u prilici da izmjeri vrijednost i detektuje curenje na različitim tipovima cijevi.

Water Loss Akademija – je namijenjena:

  • Donosiocima odluka u tehničkom i komercijalnom sektoru preduzeća,
  • Inženjerima koji rade na analizi gubitaka,
  • Voditeljima timova za smanjenje gubitaka,
  • Operaterima koji rade na detekciji curenja,
  • Predstavnicima udruženja vodovoda, kao i
  • Svim drugim licima koja se bave ili susreću sa problematikom smanjenja neoprihodovane vode.