CalcuLEAKator Plus

Prije masovne upotrebe računara korištena je široka lepeza oblika i definicija za proračun gubitaka u mreži. Najčešći oblik izražavanja gubitaka je bio u procentima izražen odnos isporučene i obračunate količine vode. Jedan od razloga za takav odnos je bio i to što je za dobivanje rezultata bilo dovoljno podijeliti dva broja, obično preuzeta iz računovodstva preduzeća.

Međunarodna asocijacija za vode (IWA) i Američka asocijacija vodovoda (AWWA) su zajednički formirale radnu grupu i razvile metodologiju za definiranje gubitaka, baziranu na indikatorima uspješnosti kako bi svi pojedinačni rezultati bili međunarodno usporedivi. Ovakav pristup prikaza stanja proizvodnje vode, potrošnje vode i ukupnih se naziva vodni bilans (engl „Water Balance“ po terminologiji IWA ili „Water Audit“ po terminologiji Svjetske banke i AWWA).

Pred Vama je softwersko rješenje za obračun vodnog bilansa pristupom od dna prema vrhu u skladu sa IWA metodologijom, razvijen kao proizvod višedecenijskog iskustva u radu sa vodovodnim sistemima zemalja u razvoju. Kako je želja kompanije Water Loss da omogući svima pristup ovom kvalitetnom alatu, u ponudi je više vrsta licenciranja, uključujući i besplatno korištenje licence za akademsku zajednicu i neprofitne organizacije.

 

CalcuLEAKator Trial
Besplatno!
1 Projekat
1 Sistem
2 DMA zone
3 mjeseca
CalcuLEAKator Academic
Kontaktirajte nas...
1 Projekat
1 Sistem
10 DMA zona
1 godina
CalcuLEAKator Enterprise
Kontaktirajte nas...
1 Projekat
1 Sistem
Neograničeno DMA zona
Trajna licenca
CalcuLEAKator Pro
Kontaktirajte nas...
Neograničeno projekata
Neograničeno Sistema
Neograničeno DMA zona
Trajna licenca