Water Loss d.o.o. u Malawiu

Water Loss d.o.o. u Malawiu

 

 

Water Loss d.o.o će slijedećih 5 godina, 4 mjeseca godišnje, raditi na projektu u još jednoj zemlji u Istočnoj Africi. Ovaj put putujemo u Malawi, gdje ćemo sa američkom kompanijom FEI (Washington) raditi kao nezavisni međunarodni verifikacioni agent. Naš zadatak je da na kraju svake fiskalne godine utvrdimo ostvarene rezultate, kroz 5 odabranih pokazatelja uspjeha vodovoda u gradu Blantyre na jugu države Malawi. Na osnovu naše analize i ostvarenih rezultata će se vršiti isplata sredstava Svjetske banke vodovodnom preduzeću Blantyre. Read more about Water Loss d.o.o. u Malawiu

Water Loss doo angažovan na projektu u Tirani (Albanija)

Water Loss doo angažovan na projektu u Tirani (Albanija)

Water Loss d.o.o. je potpisao ugovor sa njemačkom konsultantskom kompanijom CES Consulting Engineers Salzgitter GmbH za angažman na projektu: „Feasibility Study for Tirana Water Supply and Distribution Project” u okviru kojeg ćemo biti zaduženi za proračun IWA Vodnog bilansa ca cijeli grad, kao i proračune potreba za vodom u područjima na kojima će se graditi prsten visokog pritiska i 60 DMA zona. Read more about Water Loss doo angažovan na projektu u Tirani (Albanija)

Ovogodišnja Water Loss Akademija 2021 održana u Kumboru kod Herceg Novog (Crna Gora)

Ovogodišnja Water Loss Akademija 2021 održana u Kumboru kod Herceg Novog (Crna Gora)

Water Loss Akademija 2021 je održana u Kumboru (Herceg Novi, Crna Gora) od 07. do 10. septembra 2021.

Ovogodišnja akademija je održana u sklopu projekta: „Akcija za povećanje energetske i vodne efikasnosti usluga vodosnabdijevanja“ u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora sa ciljem postizanja dugoročne resursne efikasnosti u sektoru vodosnabdijevanja. Read more about Ovogodišnja Water Loss Akademija 2021 održana u Kumboru kod Herceg Novog (Crna Gora)